top of page

Novosadska barokna akademija osnovana je u 2021. godine sa ciljem edukacije mladih instrumentalista u sviranju na istorijskim instrumentima (baroknim violinama, violama, čelima, traverzo i blok flautama, itd.) kao i istorijski informisanoj interpretaciji muzike od renesanse do klasicizma. Prateći uzore velikih svetskih škola, kao i uzor Beogradske barokne akademije koja pod umetničkim vođstvom Predraga Goste postoji već od 2013. godine, talentovani studenti akademija i srednjih muzičkih škola koje interesuje rana muzika i istorijski instrumenti, imaju od ove godine mogućnost da se i u Novom Sadu, ne samo upoznaju sa ovim posebnim načinom sviranja, već i da se sistematskim pristupom usavršavaju u istom. Nakon nekoliko dana rada i istraživanja baroknog repertoara, Akademija kulminira javnim koncertom na kome svi učesnici imaju mogućnost da pokažu stečena znanja, svirajući zajedno.

Ovogodišnja Novosadska barokna akademija održava se od 14. do 17. septembra 2022. Maestro Predrag Gosta podučavaće grupu studenata sviranju na istorijskim intrumentima. Zainteresovani studenti će moći da se oprobaju na baroknim violinama i drugim gudačkim instrumentima, kao i na traverso - flautama. Pod nazivom istorijski informisana izvođačka praksa rane muzike, ideja Akademije je da omogući studentima da se bolje upoznaju sa autentičnim instrumentima iz perioda baroka. 

 

Kliknite ovde da saznate više o mentorima:

Ove godine, Barokna akademija održava se  u Muzičkoj školi „Isidor Bajić“, Bulevar cara Lazara 67, Novi Sad.

Kotizacija za učenike Muzičke škole Isidor Bajić iznosi 3.500 dinara po učeniku. Za ostale učesnike (ne iz škole) kotizacija je 10.000 dinara. 

Učlanjenje u Baroknu akademiju takođe omogućava besplatan pristup svim koncertima ovogodišnjeg festivala.

Pasivno učešće (prisustvo) na Baroknoj akademiji je besplatno.

Za prijave kliknite ovde

Fotografije sa prošlogodišnje Akademije.

bottom of page